Levéltárlátogatás
kisebb betű nagyobb betű   e-mailben elküld nyomtatás

 
 A levéltár lehetőséget biztosít csoportos és egyéni látogatók számára a levéltár megtekintésére.

A megyei levéltár - előzetes bejelentkezés alapján - szeretettel várja a levéltárban őrzött iratok, valamint az intézményben zajló munka iránt érdeklődő csoportos és egyéni látogatókat.

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára lehetőséget biztosít csoportos és egyéni látogatók számára a levéltár épületének, iratainak és kiállításainak megtekintésére. A megyei levéltár 1876 óta (jelenleg mintegy 7.500 iratfolyóméter terjedelemben) őrzi és gyűjti a megye történetével kapcsolatos maradandó értékű dokumentumokat. Az elmúlt évszázadok során keletkezett dokumentumok között számos felbecsülhetetlen értékű, a megyei települések múltjával kapcsolatos irat is található az intézményben. Az előre bejelentett csoportok, általános és középiskolai osztályok, szakkörök részére munkatársaink ismertetőt tartanak a levéltár történetéről, munkájáról, bemutatják az aktuális kiállítást.

Látogatóink megtekinthetik a levéltár legértékesebb és legérdekesebb okleveleit, iratait, pecsétnyomóit. Az intézményben tanári kísérettel történelem órák, szakköri foglalkozások tarthatók, melyek témájához a kiválasztott levéltári forrásokat is biztosítjuk. A látogatók az intézményben folytatott közigazgatási, közgyűjteményi és közművelődési munka (irattárazás, raktározás, adatbázis építés, restaurálás, digitalizálás, kiállítás szervezés) komplexitását, érdekességeit is megismerhetik.

 

 

A levéltár látogatásra a következő elérhetőségeken lehet bejelentkezni:

 

 

Czégény Istvánné, igazgató-helyettes

5000. Szolnok, Pozsonyi út 40-42.

Tel.: 56/421-404

E-mail: czegenyne@szolarchiv.hu


Oldaltérkép     |     Kapcsolat
wombat logo