NKA 3543/00138
kisebb betű nagyobb betű   e-mailben elküld nyomtatás


A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára pályázatot nyújtott be az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma által a 2013. október 30.–2014. szeptember 30. közötti időszakra kiírt „Muzeális értékű gyűjtemények védelmét és hosszú távú megőrzését szolgáló állományvédelmi szolgáltatásra” (Altéma kódszáma: 3543.) pályázatra.

 

Pályázatunk megvalósítása:

 

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára az állományvédelmi szempontok elsődleges szem előtt tartásával pályázatot nyújtott be az intézmény iroda- és raktárhelyiségeinek több éven át elmaradt és ezáltal halaszthatatlanul szükségessé vált teljes kártevő-mentesítésére.

A pályázaton elnyert 95.000 Ft-os támogatás teljes egészében fedezte a szolgáltatás költségeit. A szükséges feladatokat a szolnoki székhelyű Csóti-Pati Kft.-vel végeztettük el, tekintettel szakmai referenciájukra és kedvező árajánlatukra. A munkavégzésre 2014. május 5-én került sor.

Az elnyert pályázati pénzből a megbízott cég teljes kártevő-mentesítést végzett el, mind az iratok rendezésének helyet biztosító irodák, mind a raktárak teljes területén. Munkájuk során rovarölő vegyszer szórásával és mobil rágcsálóirtó csapdák kihelyezésével biztosították az intézmény kártevők elleni teljes körű védelmét. Kifogástalan munkájuk eredményeként a csótányok és egyéb kártevők jelenlétét sikerült felszámolni, ezáltal garantálva a megfelelő állományvédelmi és egészségvédelmi feltételeket. Emellett az intézmény riasztórendszerében korábban a rovarok rajzása miatt keletkezett zavarok is megszűntek.

 

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Oldaltérkép     |     Kapcsolat
wombat logo